Vegetarisk stroganoff
Mari Bergman

Vegetarisk stroganoff

20 minEnkelt
179,75 kr
4 portioner29,45 kr per portion
En mild och barnvänlig korv stroganoff i vegetarisk tappning. I denna variant har vi använt oss av sojakorv och lagt till lite paprika och lök. Gott för hela familjen. Tips. Halvtina gärna sojakorven innan tillagning.

Vegetarisk stroganoff
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVegetarisk Korv
3 mskTomatpuré
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
1 tskDijonsenap
3 dlVispgrädde
100 gSpetspaprika
Tillbehör
3 dlBasmatiris
65 gSalladsmix
1 mskOlivolja
0,5 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Stroganoff: Skiva korven. Skala och skiva lök, skala och finhacka vitlök och skölj och skiva paprikan.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek korven gyllene. Tillsätt lök, vitlök, paprika och timjan och stek i ytterligare ca 5 min så att lök och paprika mjuknar. Tillsätt tomatpuré och fräs i 30 sek. Tillsätt grädde och dijonsenap och låt stroganoffen puttra i ca 10 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Tillbehör: Lägg upp salladen i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger.

5

Servera stroganoffen med ris och sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 757 kcal, 21 g protein, 49 g fett, 55 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir